Coaching

 

Persoonlijke Coaching

 

Soms loopt je denken over, of je gevoelens nemen je mee. Misschien ben je steeds bezig te kijken hoe je iets voor elkaar krijgt en probeer je de ander te inspireren en motiveren. Je loopt voor de troepen uit. Leef je niet te oppervlakkig, zit er meer in je dan eruit komt en is het net alsof de tijd je inhaalt en jij erachteraan holt, soms tot burn-out aan toe?

'Ik liep net – in het zonnetje lopend op de dijk- tijdens het hond uitlaten wat te mijmeren over en terug te kijken op het persoonlijk coachtraject met jou in het kader van mijn werk.

Wat was het gisteren toch een ongelooflijk bijzonder gevoel om tijdens de visualisatie te voelen dat ik er gewoon mag zijn, er simpelweg gewoon ben, dat ik ruimte inneem en dat ik AANWEZIG (jazeker met hoofdletters) mag zijn en ben in de ruimte en me eigenlijk wel één voel in de ruimte. En dat ik niets hoef om er simpelweg te zijn, dat ik niets hoef om mezelf te legitimeren of te compenseren. Ja, dat is leven!

Ook al gaat het bij coachen geloof ik niet om resultaat zoals je gisteren zei; dit is wel de resultante van de coaching met jou.
# blij, #dankbaar, #licht

Dus Lidwien, zeer bedankt voor je coaching. Je hebt me voortreffelijk en liefdevol begeleid en deze persoonlijke coaching heeft me heel veel gebracht.'

Hannie


Onontdekt vermogen

Wat heerlijk om dan een sparringpartner te hebben. Iemand die naar je luistert, vragen stelt en samen met jou op ontdekkingsreis gaat. Naar wat? Naar jouw potentieel, jouw vermogen, dat nog onontdekt op je ligt te wachten.
Je gevoelens van stress, twijfel over je beslissingen en verlies van controle zijn signalen om te vernieuwen, om tot transformatie te komen. Het gevoel dat je ver bent afgedreven van je eigen, enorme kracht, bezieling en zingeving, brengt je weer terug en thuis bij leiderschap over jezelf.


Kunst coachend in colline

 


Samen lachen om wat er mis gaat

Jouw sparringpartner, ofwel jouw ‘coach’, is in ieder geval neutraal. Niets is gek. Er is een vertrouwde omgeving waarin jij je verhaal kwijt kan, waarin je kan huilen, boos wordenen lachen. Samen kun je lachen om wat er allemaal mis gaat en ontdekken hoe je met de minst mogelijke inspanning precies die dingen doet die goed zijn voor jou. 

Je ontdekt wat je doorgaans tegenhoudt en welke manieren er zijn om jezelf in de wereld te profileren. Soms is dat door juist niets te doen en alleen maar te zijn wie je bent. Je maakt contact met jezelf en jouw kwaliteiten en talenten, je ervaart wat jouw intuïtie je zegt en je leert hoe je jezelf kunt inzetten. Maar bovenal leer je te doen wat je eigenlijk al weet. Afstemmen op wat en wie jij van binnen bent en daar gericht aandacht aan geven, is de kern van onze persoonlijke coaching. Dit werkt voor bijna ieder mens, ongeacht welk beroep je uitoefent of welke plek je inneemt in je familie.


astrid en Lidwien Coaching


Aannames

Verder kom je op deze ontdekkingsreis veel overtuigingen en aannames tegen die jouw denken filteren. Inzicht in die aannames geeft ruimte. Je merkt ook, dat je soms blijft hangen in verhalen die feitelijk niets oplossen. Samen kijken we dan naar wie jij kiest om te zijn, zodat de kansen in jouw grote potentieel zich kunnen openen. Dat maakt je innerlijk sterker en die kracht straal je naar buiten toe uit.

 


Hier en nu

In de 'werkplaats voor de geest' zijn we op het hier en nu gericht. Dat is het beginpunt van waaruit we de toekomst creëren. Niet een toekomst die het verleden herhaalt. Wel een toe

komst die vraagt om jouw eigen unieke bijdrage. Afstemmen op dat wat er nu is, maakt je open en ontvankelijk om het nieuwe waar te nemen. Een nieuw inzicht of gevoel waar een mens die in de waan van de dag leeft niet zelf bij kan komen. Om die rust en stilte te vinden, hoeven we niet letterlijk stil te zijn. We kunnen ook spreken, onderzoeken, visualiseren, iets tekenen of wat er ook maar opkomt om jou op belangrijke vragen het antwoord te laten vinden.

Kortom, Lidwien reikt je instrumenten aan om je dagelijkse problemen op een nieuwe en frisse manier op te lossen én verbinding te maken met je werkelijke passie en bezieling.
Intuïtie en een diepere wijsheid in jezelf, zorgen ervoor dat je precies op het juiste moment de goede dingen doet. De ladder staat tegen de juiste muur. Dan ben jij een bijdrage aan de wereld en maak jij het verschil.

 


 knorretje en poehbeer dag nu.JPG
 
 
De persoonlijke coach helpt je:

vitaliteit en innerlijke kracht te vinden

beter om te gaan met weerstanden door het volgen van de flow, in plaats van het focussen op problemen

je eigen positie in te nemen zonder dat je die van anderen erbij neemt

rust en kalmte te vinden, ook als het echt tegen zit

je intuïtie leren kennen en deze goed afgestemd gebruiken

je eigen grootsheid te ontdekken, je bent een bijdrage aan de wereld

het werk, de relatie of vriendschap te vinden dat bij jou past, of deze zo te richten dat het beter bij jou Zelf past
te zien en ervaren welke uitnodiging er voor jou ligt in wat jij meemaakt

 

Blok neemcontactop-Oranje